25. 5. 2011.

Партии кои до сега не одговориле на прашалникот

Понуда да одговорат на прашалникот беше доставена и до следните партии. Тимот на Гласомер испрати покани до претседателите на партиите, шефовите на изборниот штаб и до други посочени одговорни лица, користејќи ги сите комуникациски средства посочени од самите партии. Следните партии сè уште немаат испратено официјални одговори на прашалникот (по азбучен ред): ВМРО-ДПМНЕ – Внатрешна македонска револуционерна организација-Демократска партија за македонско нацинално единство, контактирана по пошта, факс и е-пошта ДД – Демократска десница, по е-пошта [...]

4. 5. 2011.

Проверете со која партија најмногу се согласувате

Гласомер е онлајн алатка за едукација и мерење на претпочитувањата на гласачите во врска со понудите на политичките опции на парламентарните избори 2011 г. во Република Македонија. Гласомер функционира на тој начин што граѓаните одговараат на 54 прашања во долгата верзија, односно 31 прашање во кратката верзија, поделени во 8 области, со цел да го проверат нивото на согласување на своите ставови со ставовите на политичките партии во Македонија. Во претходните неколку недели, сите политички [...]